Tortilla z kurczakiem i warzywami

Autor: Małgorzata Olchowska

Ten przepis to świetna alternatywa dla dań typu fast food.

 

Wartość odżywcza

  • Energia

    449 kcal

  • Białko

    37 g

  • Tłuszcze

    11 g

  • Węglowodany

    48 g

 

Składniki na 1 porcję

  • mięso z piersi kurczaka 120 g
  • passata pomidorowa 200 g
  • pomidor 100 g
  • papryka 100 g
  • sałata 20 g
  • olej rzepakowy 5 g
  • przyprawa do kurczaka (bez glutaminianu sodu!), mieszanka ziół prowansalskich, chili

 

Przygotowanie:

Mięso umyć, pokroić w małą kostkę i przyprawić. Patelnię posmarować olejem. Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso, dodać passatę i przyprawy. Dusić pod przykryciem do miękkości. Warzywa pokroić. Tortillę podgrzać na suchej patelni. Do tortilli włożyć mięso z sosem oraz warzywa. Całość opruszyć ziołami.

 

Powrót Powrót