
Przygotowanie:
Zielony pietruszkowy sos nadaje tej prostej sałatce nowy, pozytywnie zaskakujący smak. Zadbaj, aby produkty ładnie ułożyć na talerzu – wtedy Twoja rodzina na pewno chętniej będzie sięgała po sałatki. Pamiętaj że jemy również oczami
Zielony pietruszkowy sos nadaje tej prostej sałatce nowy, pozytywnie zaskakujący smak. Zadbaj, aby produkty ładnie ułożyć na talerzu – wtedy Twoja rodzina na pewno chętniej będzie sięgała po sałatki. Pamiętaj że jemy również oczami, danie ładnie podane szybciej Cię nasyci i sprawi że posiłek będzie przyjemniejszy. Smacznego!
Przepis na 1 porcje, 354kcal
- Sałatka z tuńczykiem i sosem pietruszkowym
- Sałata rukola
- 100 g Pomidorki koktajlowe
- 100 g Papryka czerwona
- 80 g Tuńczyk w sosie własnym
- 75 g Jogurt naturalny
- 10 g Słonecznik, nasiona
- 50 g Bułki grahamki
- Natka pietruszki, sok z cytryny
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Jogurt zmiksować z natką pietruszki, kilkoma kroplami soku z cytryny, solą i pieprzem. Warzywa pokroić, rozłożyć na talerzu, posypać pokruszonym tuńczykiem i słonecznikiem, polać sosem. Podawać z pieczywem.