
Szybka, słodka i pożywna sałatka z wykorzystaniem owoców sezonowych.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
211 kcal
- Białko:
3,6 g
- Tłuszcze:
6 g
- Błonnik pokarmowy:
5,6 g
- Węglowodany:
42 g
Składniki na 1 porcję:
- 100 g Śliwki
- 100 g Jabłko
- 50 g Winogrona
- 50 g Borówki
- 10 g Płatki migdałowe
Przygotowanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce a następnie wszystkie składniki wymieszać razem i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie nakładać łyżka masę na rozgrzaną gofrownicę podsmarowaną wcześniej za pomocą pędzelka olejem i piec kilka minut. Po przestygnięciu nakładać na gofry jogurt wymieszany z wiórkami i pokrojone owoce.