Sałatka owocowa

Autor: Aleksandra Pasich

Szybka, słodka i pożywna sałatka z wykorzystaniem owoców sezonowych.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    211 kcal

  • Białko:

    3,6 g

  • Tłuszcze:

    6 g

  • Błonnik pokarmowy:

    5,6 g

  • Węglowodany:

    42 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • 100 g Śliwki
  • 100 g Jabłko
  • 50 g Winogrona
  • 50 g Borówki
  • 10 g Płatki migdałowe

 

Przygotowanie:

Marchewkę zetrzeć na tarce a następnie wszystkie składniki wymieszać razem i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie nakładać łyżka masę na rozgrzaną gofrownicę podsmarowaną wcześniej za pomocą pędzelka olejem i piec kilka minut. Po przestygnięciu nakładać na gofry jogurt wymieszany z wiórkami i pokrojone owoce.

 

Powrót Powrót