Roladki tortilli z łososiem wędzonym i roszponką

Autor: Agnieszka Pompecka

Szybkie i pyszne roladki tortilli z łososiem wędzonym i roszponką.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    343 kcal

  • Białko:

    17 g

  • Tłuszcze:

    13 g

  • Węglowodany:

    41 g

 

Składniki:

  • 2 pszenne placki tortilli
  • 100 g łososia wędzonego w plastrach
  • garść roszponki (30g)
  • 3 łyżki serka almette z chrzanem (45g)

 

Przygotowanie:

Tortille posmarować serkiem. Wyłożyć na nie łososia podzielonego na kawałki. Dodać liście roszponki. Zawinąć w roladę i podzielić na kawałki. Najlepiej smakuje zawinięte na noc w lodówce i pokrojone następnego dnia. Świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezę.

Przepis autorstwa Eweliny Lewandowskiej, stażystki poradni Mój Dietetyk Poznań.
Opiekun stażu: Agnieszka Pompecka

 

Powrót Powrót