Quesadilla, jabłko i marchew

Autor: Patrycja Kulczycka

Warzywa to doskonałe źródło witamin i minerałów, dlatego warto włączać je do jadłospisu pod każdą postacią. Dzięki niskiej kaloryczności, nasycą nas na długo, bez ryzyka dostarczenia zbędnych kilogramów.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    416 kcal

  • Białko:

    20 g

  • Tłuszcze:

    18 g

  • Węglowodany:

    47 g

 

Składniki na 2 porcje:

  • 2 sztuki tortilli pełnoziarnistej (120 g)
  • 5 plastrów sera mozzarella (100 g)
  • 1/3 papryki czerwonej(100 g)
  • 1/2 papryki żółtej (100 g)
  • 4 garście roszponki (100 g)
  • 2 i 1/4 marchwi, (100 g)
  • 2/3 jabłka (100 g)

 

Przygotowanie:

Na tortilli ułożyć plasterki sera i paprykę pokrojoną w kostkę. Złożyć na 2 razy na pół i zapiec w opiekaczu lub na patelni tak, aby ser się rozpuścił. Następnie pomiędzy włożyć roszponkę.

 

Powrót Powrót