Pierś z kurczaka w aromatycznym pomidorowym sosie

Autor: Małgorzata Olchowska

 

Wartość odżywcza

  • Energia

    403 kcal

  • Białko

    33 g

  • Tłuszcze

    8 g

  • Węglowodany

    48 g

 

Składniki na 1 porcję

  • mięso z piersi kurczaka 120 g
  • passata pomidorowa 200 g
  • ryż brązowy 5 g
  • olej rzepakowy 5 g
  • sól, pieprz, bazylia, oregano, chili, curry

 

Przygotowanie:

Mięso umyć, pokroić w małą kostkę i przyprawić curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Patelnię posmarować olejem. Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso, dodać passatę i przyprawy. Dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso z sosem podawać na ryżu z wianuszkiem sałaty dookoła talerza.

 

Powrót Powrót