Omlet na słodko z jabłkiem, masłem orzechowym i cynamonem

Autor: Aleksandra Pasich

Pyszny, słodki i sycący omlet to idealny pomysł na dobry początek dnia!

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji

  • Energia

    452 kcal

  • Białko

    23,6 g

  • Tłuszcze

    21,8 g

  • Węglowodany

    47,9 g

  • Błonnik pokarmowy

    7 g

 

Składniki

  • 2 szt. Jaja kurze całe (120g)
  • 20 g Mąka pszenna pełnoziarnista
  • 50 g Mleko 2%
  • 5 g Miód pszczeli
  • 200 g Jabłko
  • 15 g Masło orzechowe
  • Cynamon

 

Przygotowanie:

Jabłko obrać, pokroić w kostkę. Jajka rozrobić z mąką i mlekiem. Masę wylać na patelnię i smażyć do ścięcia. Podawać z pokrojonym jabłkiem, miodem i masłem orzechowym. Całość posypać cynamonem.

 

Powrót Powrót