Malinowy deser

Autor: Agnieszka Pompecka

Pyszny i szybki deser który możesz zrobić z dowolnymi, sezonowymi owocami!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    489 kcal

  • Białko:

    15 g

  • Tłuszcze:

    41 g

  • Węglowodany:

    20 g

 

Składniki na 3 porcje:

  • 250g Malin
  • 250g Mascarpone
  • 250g Jogurtu greckiego
  • Galaretka malinowa lub truskawkowa
  • Galaretka krystaliczna
  • 30g Erytrytol

 

Przygotowanie:

Galaretkę owocową zalać wrzątkiem, zostawić do ostygnięcia. Wlać do naczynia (szklanka lub pucharek) i dodać maliny. Ułożyć w pozycji skośniej. Poczekać aż zastygnie. Na masę zmiksować razem  mascarpone, jogurt grecki, erytrytol, ostudzoną galaretkę krystaliczną,  dodać do galaretki z malinami. Odstawić do lodówki na 2 dwie godziny. Udekorować owocami.

Przepis autorstwa Eweliny Lewandowskiej, stażystki poradni Mój Dietetyk Poznań.
Opiekun stażu: Agnieszka Pompecka

 

Powrót Powrót