Kotleciki z ciecierzycy

Autor: Angelika Heberlej

Kotleciki wegańskie bez glutenu i bez laktozy

 

Wartość odżywcza

  • Energia

    527 kcal

  • Białko

    19 g

  • Tłuszcze

    20 g

  • Węglowodany

    61 g

 

Składniki na dwie małe porcje lub jedną dużą

  • ciecierzyca ugotowana lub ze słoika 220 g
  • kukurydza konserwowa 30 g
  • mąka kukurydziana 25 g
  • czosnek 1-2 ząbki
  • pietruszka nać
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek 15 g (5g do smażenia)

 

Przygotowanie:

  • Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze.
  • Na patelni rozgrzej oliwę.
  • Uformuj kotleciki i smaż na małym ogniu, uważając by się nie przypaliły, gdyż trzeba je chwilę smażyć.

 

Powrót Powrót