Słodki deser bez glutenu i nabiału w szczególności polecany dla osób z alergią na gluten i białka mleka krowiego. Pyszny, zdrowy i szybki do zrobienia!
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
400 kcal
- Białko:
9 g
- Tłuszcze:
15,5 g
- Błonnik pokarmowy:
8,3 g
- Węglowodany:
57,7 g
Składniki na 1 porcję:
- 50 g Kasza jaglana
- 100 g Napój migdałowy
- 10 g Wiórki kokosowe
- 5 g Miód pszczeli
- 100 g Pomarańcza
- 10 g Czekolada gorzka
Przygotowanie:
Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wymieszać z napojem migdałowym, wiórkami, miodem i sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Przełożyć do naczynia i posypać posiekaną czekoladą.