Kokosowy deser jaglany a’la rafaello

Autor: Aleksandra Pasich

Słodki deser bez glutenu i nabiału w szczególności polecany dla osób z alergią na gluten i białka mleka krowiego. Pyszny, zdrowy i szybki do zrobienia!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    400 kcal

  • Białko:

    9 g

  • Tłuszcze:

    15,5 g

  • Błonnik pokarmowy:

    8,3 g

  • Węglowodany:

    57,7 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • 50 g Kasza jaglana
  • 100 g Napój migdałowy
  • 10 g Wiórki kokosowe
  • 5 g Miód pszczeli
  • 100 g Pomarańcza
  • 10 g Czekolada gorzka

 

Przygotowanie:

Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wymieszać z napojem migdałowym, wiórkami, miodem i sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Przełożyć do naczynia i posypać posiekaną czekoladą.

 

Powrót Powrót