
Ta owsianka to nie tylko doskonałe źródło energii, ale także prawdziwa uczta dla zmysłów. Płatki owsiane zanurzone w kremowym napoju migdałowym, tworzą bazę tego sycącego śniadania. Dodatek świeżo startej marchwi i cynamonu, kawałki soczystej śliwki i chrupiące orzechy włoskie dodają mu niepowtarzalnego smaku. Przygotuj się na kulinarne doznania, które rozgrzeją Cię w chłodne jesienne poranki!
Wartość odżywcza:
- Energia:
530 kcal
- Białko:
30 g
- Tłuszcze:
19 g
- Węglowodany:
60 g
Składniki:
- Płatki owsiane górskie – 50g
- Napój migdałowy – 200ml
- Serek wiejski lekki – 150g
- Marchew – 70g
- Śliwka – 80g
- Orzechy włoskie – 15g
- Cynamon – 2g
Przygotowanie:
- Płatki zalać napojem migdałowym +100ml wody i gotować na małym ogniu
- Marchew umyć, obrać i zetrzeć na drobnych oczkach, dodać wraz z cynamonem gdy płatki wchłoną część płynów i gotować do uzyskania gęstej konsystencji
- Śliwkę umyć i pokroić w kostkę
- Gotową owsiankę wyłożyć, dodać serek wiejski, śliwkę i orzechy