
Jajka faszerowana to ciekawa propozycja na Wielkanocne śniadanie, która zaskoczy Cię swoim smakiem.
Wartość odżywcza 1 porcji:
- Energia:
312 kcal
- Białko:
19,4 g
- Tłuszcze:
22,9 g
- Węglowodany:
9,9 g
- Błonnik pokarmowy:
3,5 g
Składniki na 1 porcję:
- 120 g Jaja kurze całe (2 szt.)
- 50 g Pieczarki
- 30 g Cebula
- 20 g Jogurt grecki
- 40 g Awokado
- 5 g Masło klarowane
- Koperek, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki i cebulę pokroić drobno, a następnie poddusić na patelni na maśle. Jajka ugotować na twardo i obrać a następnie przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka z każdej z połówek. Żółtka, awokado, jogurt, koperek oraz przyprawy zmiksować na gładką masę. Do masy wmieszać podduszone i ostudzone pieczarki oraz cebulę. Tak masą należy nafaszerować białka i posypać koperkiem.