Domowy hummus

Autor: Agnieszka Pompecka

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    25 kcal

  • Białko:

    1 g

  • Tłuszcze:

    1 g

  • Węglowodany:

    2 g

 

Składniki na 20 porcji (1 porcja na jedną kanapkę):

  • Puszka ciecierzycy (240g)
  • 3 łyżki pasty sezamowej tahini (45g)
  • 2 łyżki soku cytryny
  • 50 ml wody
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ostrej papryki

 

Przygotowanie:

Ciecierzycę przepłukać, umieścić w naczyniu do blendowania i dodać pozostałe składniki poza wodą. Zacząć miksować. Jeżeli masa jest za mało kremowa dodawać wody. Blendować do uzyskania jednolitej konsystencji

 

Powrót Powrót