Domowe monte

Autor: Patrycja Kulczycka

Wypróbuj przepis na domowe Monte – sprawdź czy smakuje jak oryginalny deser!

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Energia:

    340 kcal

  • Białko:

    12 g

  • Tłuszcze:

    14 g

  • Węglowodany:

    41 g

 

Składniki na 2 porcje:

  • 1.5 szklanki płatków jaglanych
  • 3 szklanki mleka migdałowego lub krowiego
  • 3 łyżeczki ksylitolu lub miodu
  • 30 g orzechów laskowych
  • 2 łyżki kakao

 

Przygotowanie:

Płatki jaglane zagotować na mleku, następnie zmiksować na gładką masę z orzechami i słodzidłem, podzielić na 2 części, z których jedną wymieszać z kakao. Deser układać w pucharku warstwami – najpierw ciemna warstwa, później jasna, następnie posypać wierzch orzechami.

 

Powrót Powrót