Czekoladowa jaglanka

Autor: mojdietetyk

Propozycja na szybkie i sycące śniadanie. Idealnie sprawdzi się przed pracą lub przed wyjściem do szkoły.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    499 kcal

  • Białko:

    24,3 g

  • Tłuszcze:

    11 g

  • Węglowodany:

    83,3 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • Napój migdałowy (200 g - 1 szklanka)
  • Płatki jaglane (30 g - 3 łyżki)
  • Skyr naturalny (150 g - 1 opakowanie)
  • Kakao (5 g - 1 łyżeczka)
  • Granola czekoladowa Sante (10 g - 1 łyżka)
  • Banan (120 g - 1 sztuka)
  • Mak niebieski (5 g - 1 łyżeczka)

 

Przygotowanie:

Płatki zalewamy napojem migdałowym i gotujemy przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy kakao i skyr, całość dokładnie mieszamy. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki, układamy banany, maliny, odrobinę czekoladowej granoli i maku.

 

Powrót Powrót