Cukniowo-ziemniaczene placuszki

Autor: Agnieszka Goździk

Ciekawsza wersja znanych placków ziemniaczanych – wypróbuj ten przepis na najbliższy obiad!

 

Wartość odżywcza:

  • Energia:

    393 kcal

  • Białko:

    16,6 g

  • Tłuszcze:

    14,1 g

  • Węglowodany:

    52,7 g

 

Składniki:

  • Ziemniaki – 200g
  • Cukinia – 150g
  • Mąka ziemniaczana – 10g
  • Jajko – 1szt
  • Oliwa z oliwek – pól łyżki
  • Jogurt naturalny – 100g
  • Pieprz ziołowy, majeranek

 

Przygotowanie:

Ziemniaki i cukinię zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, doprawić do smaku. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażyć placki. Na talerzu polać je jogurtem.

 

Powrót Powrót