Budyń jaglany z bananem i borówkami

Autor: Małgorzata Olchowska

Budyń jaglany z owocami to zawsze dobra opcja na śniadanie!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    386 kcal

  • Białko:

    7,9 g

  • Tłuszcze:

    2,3 g

  • Węglowodany:

    87,5 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • Kasza jaglana – 60 g
  • Banan – 120 g
  • Syrop klonowy (opcjonalnie) – 10 g
  • Owoce na wierzch – u mnie borówki - 50 g

 

Przygotowanie:

Porządnie opłukaną kaszę gotujemy, ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie zblendować ją z bananem i syropem klonowym. Posypać owocami i gotowe.

Przepis autorstwa praktykantki, Zuzanny Wlazło.

 

Powrót Powrót