Sylwia Jajuga

Wykształcenie:

  • 2016 – Ukończenie studiów inżynierskich na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.

Doświadczenia zawodowe:

  • Praktykant – dietetyk w Poradni Leczenia Otyłości przy Krakowskim Szpitalu Specjalistycznym im. Jana Pawła II;
  • Praktykant – dietetyk w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 1 im. Fryderyka Chopina w Rzeszowie;
  • Praktykant – dietetyk w Niepublicznym Przedszkolu „Radosne Słoneczko” w Rzeszowie;
  • Dietetyk w klinice Clinic Vita.

Kursy:

  • Dwudniowy kurs dietetyki, który zawierał takie wątki jak:
    • dietetyka sportowa ( mgr Damian Parol);
    • dieta wegetariańska i wegańska (mgr Damian Parol);
    • żywienie w cukrzycy i insulinooporności (dr Katarzyna Kowalcze);
    • nutrigenomika i nutrigenetyka (prof. Iwona Wybrańska);
    • żywienie w alergiach ( dr n. med. Stanisława Bazan – Socha);
    • żywienie w chorobach tarczycy (mgr Jadwiga Kryczyk – Kozioł);
    • żywienie w wybranych chorobach metabolicznych (dr Beata Piórecka);
    • praktyczny poradnik dietetyka (mgr inż. Maria Brzegowy), 06/2015.
  • Udział w V. Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica w Łodzi, 04/2015;
  • Kurs „Rola diety w schorzeniach tarczycy” – Centrum Dietetyki Klinicznej 07/2016;
  • Kurs „Psychologia w dietetyce” – Centrum Dietetyki Klinicznej 07/2016;
  • Kurs „Żywienie i suplementacja w kulturystyce i fitness” – Akademia Dietetyki Sportowej 03/2017.