mgr Patrycja Kulczycka

Dietetyk Patrycja Kulczycka ukończyła:

  • Studia licencjackie na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika Collegium Medicum im. Ludwika, kierunek: DIETETYKA
  • Studia magisterskie na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy, kierunek: DIETETYKA

    Doświadczenie w pracy z pacjentem zdobywała podczas praktyk w:

  • Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym im. L. Rydygiera w Toruniu
  • Szpitalu Uniwersyteckim im. dr A. Jurasza w Bydgoszczy
  • 10 Wojskowym Szpitalu Klinicznym z Podkliniką Samodzielnym Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Bydgoszczy
  • Szpitalu Uniwersyteckim nr 2 im. Jana Biziela w Bydgoszczy
  • Domu Pomocy Społecznej w Wielkiej Nieszawce
  • Hospicjum im. Ks. Jerzego Popiełuszki w Bydgoszczy

    Podnosząc kwalifikacje zawodowe uczestniczyła w kursach i szkoleniach:

  • Szkolenie „Rola emocji w jedzeniu” Organizowaną przez Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‘SANVITA’, Warszawa, listopad 2016
  • Kurs „Celiakia i pierwotna nietolerancja laktozy w praktyce dietetyka” Organizowanym przez EUROIMMUN DNA, styczeń 2015
  • Kurs „Leczenie żywieniowe dla zespołów żywieniowych” organizowanym przez Katedrę i Klinikę Anestezjologii i Intensywnej Terapii Collegium Medicum w Bydgoszczy, UMK w Toruniu, wrzesień 2014
  • Konferencja „Żywienie w sporcie i aktywności fizycznej”
  • Organizowaną przez Czasopismo Specjalistyczne FOOD FORUM, kwiecień 2014

    Prowadziła zajęcia edukacyjne:

  • Warsztaty “Zdrowe Odżywianie- od czego zacząć?” w Gminie Chełmża, kwiecień 2016
  • Warsztaty “Mądre dzieci nie jedzą śmieci” w Zespole Szkół w Charzykowach, grudzień 2016