Dietetyk Patrycja Kulczycka ukończyła:
Studia licencjackie na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika Collegium Medicum im. Ludwika, kierunek: DIETETYKA
Studia magisterskie na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy, kierunek: DIETETYKA
Doświadczenie w pracy z pacjentem zdobywała podczas praktyk w:
Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym im. L. Rydygiera w Toruniu
Szpitalu Uniwersyteckim im. dr A. Jurasza w Bydgoszczy
10 Wojskowym Szpitalu Klinicznym z Podkliniką Samodzielnym Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Bydgoszczy
Szpitalu Uniwersyteckim nr 2 im. Jana Biziela w Bydgoszczy
Domu Pomocy Społecznej w Wielkiej Nieszawce
Hospicjum im. Ks. Jerzego Popiełuszki w Bydgoszczy
Podnosząc kwalifikacje zawodowe uczestniczyła w kursach i szkoleniach:
Szkolenie „Rola emocji w jedzeniu” Organizowaną przez Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‘SANVITA’, Warszawa, listopad 2016
Kurs „Celiakia i pierwotna nietolerancja laktozy w praktyce dietetyka” Organizowanym przez EUROIMMUN DNA, styczeń 2015
Kurs „Leczenie żywieniowe dla zespołów żywieniowych” organizowanym przez Katedrę i Klinikę Anestezjologii i Intensywnej Terapii Collegium Medicum w Bydgoszczy, UMK w Toruniu, wrzesień 2014
Konferencja „Żywienie w sporcie i aktywności fizycznej”
Organizowaną przez Czasopismo Specjalistyczne FOOD FORUM, kwiecień 2014
Prowadziła zajęcia edukacyjne:
Warsztaty “Zdrowe Odżywianie- od czego zacząć?” w Gminie Chełmża, kwiecień 2016
Warsztaty “Mądre dzieci nie jedzą śmieci” w Zespole Szkół w Charzykowach, grudzień 2016