Wykształcenie:
2014 – uzyskanie tytułu licencjat na kierunku Dietetyka na Wydziale Nauk Medycznych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie;
2015 – ukończenie studiów podyplomowych na kierunku Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie na Wydziale Wychowania Fizycznego Olsztyńskiej Szkoły Wyższej im. Józefa Rusieckiego;
2016 – uzyskanie tytułu magister na kierunku Biotechnologia Molekularna na Wydziale Biologii i Biotechnologii Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
Doświadczenie zawodowe
Dietetyk w Domu Pomocy Społecznej „Kombatant” w Olsztynie;
Dietetyk w Środowiskowym Domu Samoopomocy “Barka” w Olsztynie;
Dietetyk w Stowarzyszeniu “Nie lękaj się” w Olsztynie;
Dietetyk- ekspert w Gazecie Olsztyńskiej;
Dietetyk – ekspert w gazecie Fit nie fat;
Praktykant-dietetyk w Poradni Chorób Metabolicznych Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Olsztynie;
Praktykant-dietetyk w Wojewódzkim Specjalistycznym Szpitalu Dziecięcym im. Prof Stanisława Popowskiego w Olsztynie;
Praktykant-dietetyk w Żłobku Miejskim nr 4 w Elblągu;
Praktykant-dietetyk w Elbląskim Szpitalu Specjalistycznym z Przychodnią SP ZOZ w Elblągu;
Praktykant-dietetyk w Poradni Diabetologicznej Elbląskiego Centrum Diabetologii – Cylkowscy;
Praktykant-dietetyk w Hospicjum Elbląskim im. dr Aleksandry Gabrysiak;
Praktykant-dietetyk w Szpitalnym Dziale Żywienia w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Elblągu.
Kursy, konferencje, warsztaty:
Kurs o specjalności dietetyka sportowa Poradnia Zdrowego Odżywiania – Dietetycznie Poprawni, 07/2014;
Kurs o specjalności dietetyka kliniczna Poradnia Zdrowego Odżywiania – Dietetycznie Poprawni 05/2014;
Konferencja VI Warszawskie dni nauki o żywieniu człowieka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, Warszawa 2014;
IV Ogólnopolska Konferencja Dietetyki – Congressus DIETETICA 2014, Łódź 2014;
Warsztaty żywieniowe dla dzieci w wieku szkolnym na półkoloniach w Nowakowie;
Edukacja żywieniowa pacjentów w Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym w Olsztynie;
Dieta dla seniora. Skuteczna diagnoza i interwencja dietetyczna u pacjentów po 60 roku życia – aspekty teoretyczne i praktyczne, Karkonoski Sejmik Osób Niepełnosprawnych, grudzień 2017;
Algi morskie w codziennym jadłospisie każdego pacjenta, Spiropharm, Kcalmar. pro, grudzień 2017;
Immunożywienie osób aktywnych fizycznie, Kcalmar. pro, listopad 2017;
Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka, Kcalmar. pro, listopad 2017;
Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy, Kcalmar. pro, listopad 2017;
Zespół jelita drażliwego – diagnostyka i dietoterapia, Kcalmar. pro, listopad 2017;
Holistyczna diagnostyka w chorobie Hashimoto, Kcalmar. pro, listopad 2017;
Kurs o specjalności Diagnostyka i prowadzenie pacjenta z celiakią – Euroimmun Dna, 06/2018;
SOIT – School Of Insulinresistance Therapy – specjalista przyjazny osobą z insulinoopornością, Fundacja insulinooporność, grudzień 2017.