Przygotowanie:
Składniki na 2 porcje
- 400 g mrożonego zielonego groszku
- 200 g mrożonej włoszczyzny
- 1 średnia cebula
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 trójkącik topionego serka (25 g)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 szklanki wody
- sól, pieprz, sos sojowy
Przepis
Na łyżeczce oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać groszek, włoszczyznę i kostkę rosołową i zalać wodą. Gotować aż warzywa zmiękną, wrzucić trójkącik serka i zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Na talerzu dodać łyżkę jogurtu naturalnego do zabielenia.
1 porcja: 240 kcal, 17 g białka, 6 g tłuszczu i 45 g węglowodanów