Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 397 kcal
- Białko: 30,9 g
- Tłuszcze: 7,3 g
- Węglowodany: 56,7 g
Składniki na 2 porcje:
- mięso z piersi indyka, mielone – 200g
- kukurydza i fasola w puszce – 160g
- passata pomidorowa – 250g
- cebula – 100g
- olej rzepakowy – 5g
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego – 70g
- bazylia
- oregano
- przyprawa do kuchni meksykańskiej
- papryka ostra
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na oleju. Po kilku minutach dodać mięso, przyprawić. Kiedy mięso będzie gotowe wlać kukurydzę i fasolę razem z zalewą, passatę oraz ok 100-150ml wody, przyprawić. Gotować ok 5 min. Podawać z pieczywem.