Zupa meksykańska

Szybka i sycąca zupa rodem z odległego Meksyku!

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 397 kcal
  • Białko: 30,9 g
  • Tłuszcze: 7,3 g
  • Węglowodany: 56,7 g

Składniki na 2 porcje:

  • mięso z piersi indyka, mielone – 200g
  • kukurydza i fasola w puszce – 160g
  • passata pomidorowa – 250g
  • cebula – 100g
  • olej rzepakowy – 5g
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego – 70g
  • bazylia
  • oregano
  • przyprawa do kuchni meksykańskiej
  • papryka ostra

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na oleju. Po kilku minutach dodać mięso, przyprawić. Kiedy mięso będzie gotowe wlać kukurydzę i fasolę razem z zalewą, passatę oraz ok 100-150ml wody, przyprawić. Gotować ok 5 min. Podawać z pieczywem.