Zapiekane owoce sezonowe pod granolą

W przepisie możesz wykorzystać ulubione przez ciebie owoce przez co z łatwością możesz go modyfikować.

owoce

Wartość odżywcza

  • Energia 343 kcal
  • Białko 9,8 g
  • Tłuszcze 10,2 g
  • Węglowodany 59 g

Składniki

  • Truskawki 150 g
  • Borówka 80 g
  • Rabarbar 150 g
  • Płatki owsiane 15 g
  • Płatki gryczane 15 g
  • Miód pszczeli 5 g
  • Orzechy włoskie 10 g
  • Jogurt naturalny 50 g

Przygotowanie:

Owoce sezonowe umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i gotować przez 5 minut. W między czasie na patelni uprażyć płatki z dodatkiem miodu i pokrojonych orzechów.  Na owoce ułożyć granolę, włożyć do piekarnika na ok. 10 minut. Ciepłe owoce podawać z jogurtem naturalnym.