Wrap z halloumi

Autor: Marta Heller-Surowiec

Lekki i pożywny wrap z halloumi i warzywami, solidna dawka witamin i energii. Świetna
alternatywa dla klasycznych wrapów z mięsem.

 

Wartość odżywcza na 1 porcję:

  • energia

    561 kcal

  • białko

    31 g

  • węglowodany

    38 g

  • tłuszcz

    30 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • tortilla pełnoziarnista 1 szt
  • halloumi 100 g
  • rukola 30 g
  • papryka żółta 40 g
  • ogórek 30 g
  • jogurt naturalny 40 g

 

Przygotowanie:

Przygotowanie:

Halloumi pokroić w plastry i podsmażyć na patelni z obu stron. W międzyczasie

przygotować tortillę: na środek wyłożyć rukolę, polać jogurtem naturalnym i dodać

pokrojone w kostkę paprykę i ogórka. Gotowe halloumi ułożyć na wszystkich

składnikach, wrapa zawinąć i podsmażyć na patelni.

 

Powrót Powrót