Tortilla z jackfruitem

Autor: Agnieszka Pompecka

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    473 kcal

  • Białko:

    13 g

  • Tłuszcze:

    10 g

  • Węglowodany:

    82 g

 

Składniki na 4 porcje:

  • Puszka czerwonej fasoli (400 g)
  • Puszka pomidorów (400 g)
  • 2 łyżki kukurydzy w puszcze (30 g)
  • Puszka jackfruit (400 g)
  • 4 placki gotowej tortilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (30 ml)
  • pół czerwonej papryki (75 g)
  • ząbek czosnku
  • jedna papryczka chili
  • łyżeczka papryki wędzonej

 

Przygotowanie:

Fasolę odsączyć i przepłukać. Rozgrzać oliwę w garnku i podsmażyć na niej fasolę, dodać pomiidory i jackruita, przyprawić. Gotować około około 10 min zanim jackfruit zmięknie, a  w razie potrzeby dłużej. Paprykę pokroić w paski. Na suchej patelni podgrzać placki tortilli, ułożyć na nich nadzienie z garnka, dodać paprykę

 

Powrót Powrót