Tortilla z jackfruitem

Tortilla z jackfruitem

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 473 kcal
  • Białko: 13 g
  • Tłuszcze: 10 g
  • Węglowodany: 82 g

Składniki na 4 porcje:

  • Puszka czerwonej fasoli (400 g)
  • Puszka pomidorów (400 g)
  • 2 łyżki kukurydzy w puszcze (30 g)
  • Puszka jackfruit (400 g)
  • 4 placki gotowej tortilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (30 ml)
  • pół czerwonej papryki (75 g)
  • ząbek czosnku
  • jedna papryczka chili
  • łyżeczka papryki wędzonej

Przygotowanie:

Fasolę odsączyć i przepłukać. Rozgrzać oliwę w garnku i podsmażyć na niej fasolę, dodać pomiidory i jackruita, przyprawić. Gotować około około 10 min zanim jackfruit zmięknie, a  w razie potrzeby dłużej. Paprykę pokroić w paski. Na suchej patelni podgrzać placki tortilli, ułożyć na nich nadzienie z garnka, dodać paprykę