Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 473 kcal
- Białko: 13 g
- Tłuszcze: 10 g
- Węglowodany: 82 g
Składniki na 4 porcje:
- Puszka czerwonej fasoli (400 g)
- Puszka pomidorów (400 g)
- 2 łyżki kukurydzy w puszcze (30 g)
- Puszka jackfruit (400 g)
- 4 placki gotowej tortilli
- 2 łyżki oliwy z oliwek (30 ml)
- pół czerwonej papryki (75 g)
- ząbek czosnku
- jedna papryczka chili
- łyżeczka papryki wędzonej
Przygotowanie:
Fasolę odsączyć i przepłukać. Rozgrzać oliwę w garnku i podsmażyć na niej fasolę, dodać pomiidory i jackruita, przyprawić. Gotować około około 10 min zanim jackfruit zmięknie, a w razie potrzeby dłużej. Paprykę pokroić w paski. Na suchej patelni podgrzać placki tortilli, ułożyć na nich nadzienie z garnka, dodać paprykę