
Danie dla fanów azjatyckiej kuchni, który są chętni na spróbowanie aromatycznych smaków w wersji wege.
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia:
577 kcal
- Białko:
30,8 g
- Tłuszcze:
24,1 g
- Błonnik pokarmowy:
0,6 g
- Węglowodany:
59,4 g
Składniki na 1 porcję:
- 40 g Makaron ryżowy
- 225 g Mieszanka chińska mrożona
- 120 g Tofu wędzone
- 10 g Oliwa z oliwek
- 150 g Pomidorki koktajlowe
- Sól, pieprz, sos sojowy, papryka ostra mielona, szczypiorek
Przygotowanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Tofu pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć tofu, dodać mieszankę chińską oraz sos sojowy. Gdy warzywa zmiękną, dodać ugotowany makaron, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Danie wyłożone na talerzu posypać szczypiorkiem. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.