Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia: 321 kcal
- Białko: 19 g
- Tłuszcze: 13 g
- Węglowodany: 23 g
Składniki na 2 porcje:
- 2 buraki czerwone (200 g)
- 3 garście rukoli (60 g)
- 100 g sera camembert
- 1 i ½ łyżki oleju lnianego
- 2 łyżki żurawiny (20 g)
Przygotowanie:
Buraki należy umyć, ugotować, obrać i pokroić w kostkę razem z serem. Rukolę należy umyć i umieścić w jednym naczyniu z żurawiną, burakami i serem camembert. Całość należy polać olejem lnianym i dobrze wymieszać.
Przepis autorstwa Damiana Wiśniewskiego, stażysty Poradni Mój Dietetyk Poznań.
Opiekun stażu: dietetyk Agnieszka Pompecka.