Sałatka z indykiem i grillowaną papryką (na ciepło)

Sałatka z kurczakiem i grillowaną papryką

Przygotowanie:

Przepis na 1 porcję: 400kcal

  • 100g mięsa z piersi indyka
  • ½ czerwonej papryki
  • 6 małych pieczarek
  • 1 średni pomidor
  • sałata strzępiasta
  • curry
  • gęsty ocet balsamiczny
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 2 małe kromki chleba żytniego

Przepis

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i curry, podsmażyć na połowie oliwy na złocisty kolor. Resztą oliwy posmarować paprykę pokrojoną w łódeczki i pieczarki i piec je w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 10 minut, chwilę przestudzić. Sałatę porwać na kawałki, rozłożyć na talerzu, na środku ułożyć mięso, dokoła talerza rozłożyć pieczarki i ćwiartki pomidora, po środku rozłożyć w gwiazdkę paprykę. Sałatkę polać gęstym octem balsamicznym, podawać jeszcze ciepłą, z pieczywem.

Sałatka z grillowana papryka