Przygotowanie:
Przepis na 1 porcję: 400kcal
- 100g mięsa z piersi indyka
- ½ czerwonej papryki
- 6 małych pieczarek
- 1 średni pomidor
- sałata strzępiasta
- curry
- gęsty ocet balsamiczny
- łyżka oliwy z oliwek
- 2 małe kromki chleba żytniego
Przepis
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i curry, podsmażyć na połowie oliwy na złocisty kolor. Resztą oliwy posmarować paprykę pokrojoną w łódeczki i pieczarki i piec je w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 10 minut, chwilę przestudzić. Sałatę porwać na kawałki, rozłożyć na talerzu, na środku ułożyć mięso, dokoła talerza rozłożyć pieczarki i ćwiartki pomidora, po środku rozłożyć w gwiazdkę paprykę. Sałatkę polać gęstym octem balsamicznym, podawać jeszcze ciepłą, z pieczywem.