Sałatka z humusem

Idealna propozycja zarówno na kolację, jak również jako posiłek do pracy

  • Kasza bulgur - 4 łyżki ugotowanej
  • 60 g humusu (można przygotować samemu lub użyć gotowego )
  • 8 sztuk (160g) pomidorków koktajlowych
  • 50g sera feta (odtłuszczony)
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • ulubione zioła (bazylia, oregano), pieprz

Przygotowanie:

1.Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu. Przesypujemy do miski , odstawiamy do ostudzenia. Pomidorki koktajlowe myjemy. Przygotowujemy fetę, humus.

2.Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Na dnie naczynia naczynia/pudełka, w którym będziemy przygotowywać sałatkę rozsmarowujemy humus.

3.Pomidorki mieszamy z ostudzoną kaszą, ulubionymi ziołami i oliwą.

4.Kaszę z pomidorkami wykładamy na rozsmarowany humus. Całość posypujemy fetą pokrojoną w kostkę.