- Kasza bulgur - 4 łyżki ugotowanej
- 60 g humusu (można przygotować samemu lub użyć gotowego )
- 8 sztuk (160g) pomidorków koktajlowych
- 50g sera feta (odtłuszczony)
- łyżeczka oliwy z oliwek
- ulubione zioła (bazylia, oregano), pieprz
Przygotowanie:
1.Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu. Przesypujemy do miski , odstawiamy do ostudzenia. Pomidorki koktajlowe myjemy. Przygotowujemy fetę, humus.
2.Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Na dnie naczynia naczynia/pudełka, w którym będziemy przygotowywać sałatkę rozsmarowujemy humus.
3.Pomidorki mieszamy z ostudzoną kaszą, ulubionymi ziołami i oliwą.
4.Kaszę z pomidorkami wykładamy na rozsmarowany humus. Całość posypujemy fetą pokrojoną w kostkę.