Przygotowanie:
Składniki:
270 g Ser Feta 12% tłuszczu
200 g Pomidory suszone w oleju
280 g Kukurydza konserwowa
50 g Słonecznik, nasiona
40 g Oliwa z oliwek
150 g Rukola
Sok z cytryny, zioła prowansalskie, bazylia, sól, pieprz
Fetę i pokroić w kostkę, pomidory odsączyć z oleju i pokroić. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, 4 łyżkami wody i przyprawami. Składniki podzielić na dwie części i układać w przezroczystym naczyniu warstwami: rukola, feta, pomidory, kukurydza i polać połową dressingu. Ułożyć drugą warstwę, posypać prażonym słonecznikiem i polać resztą dressingu.
Całość podzielić na 10 porcji (po ok. 100g), wówczas:
1 porcja=180 kcal