
Dla większości z Nas racuchy jabłkowe od babci to niezapomniany smak dzieciństwa. Dziś możecie go odtworzyć w wersji dietetycznej, a smakiem nie odbiegają od oryginału! Są idealne do spakowania w pudełko i zabranie na lunch do pracy lub szkoły.
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia:
390 kcal
- Białko:
10 g
- Tłuszcze:
6 g
- Węglowodany:
75 g
Składniki na 1 porcję:
- 1 jajko
- Mąka ziemniaczana – 15g (1 łyżka)
- Mąka ryżowa/gryczana – 45g (3 łyżki)
- 1 Jabłko
- Cynamon
Przygotowanie:
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Zmiksować z pozostałymi składnikami i szczyptą cynamonu. Smażyć na beztłuszczowej patelni z każdej strony na złoty kolor.