Racuchy jabłkowe w wersji fit

Autor: mojdietetyk

Dla większości z Nas racuchy jabłkowe od babci to niezapomniany smak dzieciństwa. Dziś możecie go odtworzyć w wersji dietetycznej, a smakiem nie odbiegają od oryginału! Są idealne do spakowania w pudełko i zabranie na lunch do pracy lub szkoły.

 

Wartość odżywcza dla 1 porcji:

  • Energia:

    390 kcal

  • Białko:

    10 g

  • Tłuszcze:

    6 g

  • Węglowodany:

    75 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • 1 jajko
  • Mąka ziemniaczana – 15g (1 łyżka)
  • Mąka ryżowa/gryczana – 45g (3 łyżki)
  • 1 Jabłko
  • Cynamon

 

Przygotowanie:

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Zmiksować z pozostałymi składnikami i szczyptą cynamonu. Smażyć na beztłuszczowej patelni z każdej strony na złoty kolor.

 

Powrót Powrót