Wartość odżywcza 1 porcji:
- Kcal: 572
- B: 39 g
- T: 16 g
- W: 71 g
Składniki:
- 1/3 makaronu pełnoziarnistego spaghetti (70g)
- garść fasolki szparagowej (80g)
- 1/4 cukinii (140g)
- 1 łyżka sosu pomidorowego (10 g)
- 1/2 sztuki piersi z kurczaka (100 g)
- 1 łyżeczka przyprawy papryki (5 g)
- 1 łyżka oliwy z oliwek (10 g)
Przygotowanie:
Makaron oraz fasolkę ugotować. Cukinię pokroić w plastry, a pierś z kurczaka w kostkę. Pokrojonego kurczaka obtoczyć w papryce. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć kurczaka wraz z cukinią. Dodać na patelnię makaron, sos oraz fasolkę. Całość wymieszać.