Wartości odżywcze dla 1 porcji
- Energia 399 kcal
- Białko 26,1 g
- Tłuszcze 28,3 g
- Węglowodany 15,5 g
- Błonnik pokarmowy 4,8 g
Składniki
- 3 szt. Jaja kurze całe (180g)
- 400 g Pomidor
- 10 g Oliwa z oliwek
- Czosnek, oregano, chilli, natka pietruszki
Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, wykroić szypułki, miąższ pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojony czosnek. Pomidory włożyć (razem z całym sokiem) na patelnię, doprawić solą, pieprzem, oregano i chili, smażyć przez około 4 minuty. Do podsmażonych pomidorów wbić jajka, doprawić solą. Przykryć pokrywą i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. Posypać natką pietruszki.