Nutella z ciecierzycy

Poznaj przepis na zdrowszą wersję popularnego, czekoladowego kremu kanapkowego!

Nutella z ciecierzycy

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Energia: 115 kcal
  • Białko: 5,5 g
  • Tłuszcze: 5 g
  • Węglowodany: 11 g

Składniki na 10 porcji:

  • 150 g Ciecierzyca z puszki
  • 30 g Kakao
  • 30 ml Syrop z agawy
  • 45 g Daktyle
  • 30 g Orzechy laskowe
  • 150 g Skyr naturalny

Przygotowanie:

Garść daktyli namoczyć w ciepłej wodzie (niech zajmie to około 5 minut), następnie wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Nutellę z ciecierzycy można wykorzystać jako pastę na kanapki, ale świetnie sprawdzi się także jako nadzienie do naleśników.