Nutella z ciecierzycy

Autor: mojdietetyk

Poznaj przepis na zdrowszą wersję popularnego, czekoladowego kremu kanapkowego!

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Energia:

    115 kcal

  • Białko:

    5,5 g

  • Tłuszcze:

    5 g

  • Węglowodany:

    11 g

 

Składniki na 10 porcji:

  • 150 g Ciecierzyca z puszki
  • 30 g Kakao
  • 30 ml Syrop z agawy
  • 45 g Daktyle
  • 30 g Orzechy laskowe
  • 150 g Skyr naturalny

 

Przygotowanie:

Garść daktyli namoczyć w ciepłej wodzie (niech zajmie to około 5 minut), następnie wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Nutellę z ciecierzycy można wykorzystać jako pastę na kanapki, ale świetnie sprawdzi się także jako nadzienie do naleśników.

 

Powrót Powrót