
Zdrowe muffinki na bazie jogurtu możesz zjeść na drugie śniadanie lub podwieczorek. Idealny towarzysz Wielkanocy.
Wartość odżywcza 1 porcji:
- Energia:
353 kcal
- Białko:
13,4 g
- Tłuszcze:
18,6 g
- Węglowodany:
36,7 g
- Błonnik pokarmowy:
4,2 g
Składniki na 5 porcji:
- 150 g Mąka pszenna typ 1850
- 50 g Ksylitol
- 300 g Jaja kurze całe (5 szt.)
- 300 g Jogurt naturalny
- 200 g Borówka
- Ekstrakt waniliowy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (poza borówkami) zmiksować. Następnie do powstałej masy delikatnie wmieszać borówki. Przełożyć do papierowych lub silikonowych foremek na muffinki i piec 20-25 min. w 180 stopniach.