Muffinki jogurtowe z borówkami

Autor: Aleksandra Pasich

Zdrowe muffinki na bazie jogurtu możesz zjeść na drugie śniadanie lub podwieczorek. Idealny towarzysz Wielkanocy.

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Energia:

    353 kcal

  • Białko:

    13,4 g

  • Tłuszcze:

    18,6 g

  • Węglowodany:

    36,7 g

  • Błonnik pokarmowy:

    4,2 g

 

Składniki na 5 porcji:

  • 150 g Mąka pszenna typ 1850
  • 50 g Ksylitol
  • 300 g Jaja kurze całe (5 szt.)
  • 300 g Jogurt naturalny
  • 200 g Borówka
  • Ekstrakt waniliowy

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki (poza borówkami) zmiksować. Następnie do powstałej masy delikatnie wmieszać borówki. Przełożyć do papierowych lub silikonowych foremek na muffinki i piec 20-25 min. w 180 stopniach.

 

Powrót Powrót