Przygotowanie:
Oto propozycja na przepyszny obiad w upalne dni. Zazwyczaj gdy ciepło doskwiera nie ma się chęci na długie przesiadywanie w kuchni i na ciepłe posiłki. Jednak w ciągu dnia powinno się zjeść coś konkretnego.
Przepis na 1 porcję, ok 530 kcal
- Makaron razowy 80 g
- Borówki 100g ( pół szklanki)
- Jogurt naturalny 120 g (małe opakowanie)
- Konfitura wiśniowa 15 g (1 łyżka)
- Miód 10 g (2 płaskie łyżeczki)
- Płatki migdałów 15g (1 czubata łyżka)
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Borówki rozetrzeć łyżką, kilka pozostawić do dekoracji, wymieszać z jogurtem naturalnym.
Następnie dodać migdały, uprzednio pokruszone, miód i konfiturę. Wszystko dokładnie wymieszać i ozdobić pozostawionymi migdałami. Można udekorować truskawkami. Smacznego!