Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 585 kcal
- Białko: 53,2 g
- Tłuszcze: 15,5 g
- Węglowodany: 60,9 g
Składniki na 1 porcję:
- Makaron soba (50 g -mała garść)
- Mieszanka chińska (250 g - ½ opakowania)
- Fasolka szparagowa mrożona (100 g - 1 garść)
- Sos sojowy (10 g - 2 łyżeczki)
- Sos rybny (10 g - 2 łyżeczki)
- Pstrąg tęczowy (150 g - 1 filet)
Przygotowanie:
Na patelni należy rozmrozić warzywa chińskie razem z fasolką szparagową. W tym czasie ugotować makaron soba zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy należy wymieszać go z warzywami, dodać sos rybny i sojowy oraz curry. Następnie rybę przyprawić rozmarynem, koperkiem, wędzoną słodką papryką, solą i pieprzem. Tak przygotowaną rybę grillować na patelni grillowej z obu stron.