Makaron soba z warzywami i rybą

Propozycja na lekki obiad, składający się z makaronu japońskiego, warzyw i grillowanej ryby.

dietetyka

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 585 kcal
  • Białko: 53,2 g
  • Tłuszcze: 15,5 g
  • Węglowodany: 60,9 g

Składniki na 1 porcję:

  • Makaron soba (50 g -mała garść)
  • Mieszanka chińska (250 g - ½ opakowania)
  • Fasolka szparagowa mrożona (100 g - 1 garść)
  • Sos sojowy (10 g - 2 łyżeczki)
  • Sos rybny (10 g - 2 łyżeczki)
  • Pstrąg tęczowy (150 g - 1 filet)

Przygotowanie:

Na patelni należy rozmrozić warzywa chińskie razem z fasolką szparagową. W tym czasie ugotować makaron soba zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy należy wymieszać go z warzywami, dodać sos rybny i sojowy oraz curry. Następnie rybę przyprawić rozmarynem, koperkiem, wędzoną słodką papryką, solą i pieprzem. Tak przygotowaną rybę grillować na patelni grillowej z obu stron.