Przygotowanie:
Truskawki oprócz oczywistych walorów smakowych, które sprawiają, że można zrobić z nich deser, dodać do owsianki, koktajlu albo po prostu zjeść na surowo, posiadają wiele zdrowotnych właściwości. Truskawki zawierają niewiele kalorii, co sprawia, że stworzone są dla osób poszukujących słodkiego smaku na diecie odchudzającej.
Jedna porcja zawiera: 270 kcal, 9 g białka, 10 g tłuszczu i 43 g węglowodanów.
Składniki (1 porcja):
- 150 g Jogurt naturalny (1 opakowanie)
- 100 g Truskawki (1 szklanka)
- 150 g Śliwki (2 duże sztuki)
- 50 g Nektarynka (1/2 szt.)
- 10 g Wiórki kokosowe
- Mięta
Przygotowanie:
Owoce umyć, pokroić i wrzucić do pojemnika, w którym będą blendowane. Dodać jogurt, wiórki i miętę. Wszystko razem zblendować na gładką masę.
Aleksandra Pasich
dietetyk