Kokosowa owsianka z czereśniami i czekoladą

Autor: Małgorzata Olchowska

Pyszna owsianka z nutką kokosową!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    658 kcal

  • Białko:

    19 g

  • Tłuszcze:

    23,2 g

  • Węglowodany:

    102 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • Płatki górskie – 80 g
  • Mleko 2% – 200 g
  • Wiórki kokosowe – 30 g
  • Czereśnie – 100 g
  • Gorzka czekolada – 20 g
  • Słodzidło – syrop klonowy/miód –10 g

 

Przygotowanie:

Na spód miski położyć 1 kostkę czekolady – rozpuści się po zalaniu ciepła owsianką. Płatki zagotować na mleku, zmniejszyć moc palnika. Dodać wiórki i słodzidło wedle uznania. W międzyczasie wypestkować czereśnie. Owsiankę przełożyć do miski, ułożyć na niej owoce i zetrzeć na tarce drugą kostkę czekolady.

Przepis autorstwa praktykantki, Zuzanny Wlazło.

 

Powrót Powrót