Kasza manna z truskawkami

Propozycja na szybkie i smaczne śniadanie. Idealne połączenie kaszy manny ze słodkimi truskawkami i chrupiącymi orzechami.

Dieta i zdrowie

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 645 kcal
  • Białko: 32,4 g
  • Tłuszcze: 20,2 g
  • Węglowodany: 93 g

  • Mleko 2% (200 g - 1 szklanka)
  • Kasza manna (40 g - 4 łyżki)
  • Skyr naturalny (150 g - 1 opakowanie )
  • Miód pszczeli (5 g - 1 łyżeczka)
  • Jabłko (150 g - 1 sztuka)
  • Truskawki (150 g - 2 duże garści)
  • Orzechy nerkowca (10 g - 1 łyżka)
  • Masło orzechowe (15 g - 2 łyżeczki)

Przygotowanie:

Kaszę wsypujemy do zimnego mleka i gotujemy do momentu aż zacznie gęstnieć. Następnie wyłączamy palnik, dodajemy skyr, cynamon i miód. Przekładamy do miseczki, następnie dodajemy jabłko pokrojone w kostkę, truskawki i całość polewamy masłem orzechowym. Na koniec kaszę posypać orzechami nerkowca.