Kasza manna z truskawkami

Autor: mojdietetyk

Propozycja na szybkie i smaczne śniadanie. Idealne połączenie kaszy manny ze słodkimi truskawkami i chrupiącymi orzechami.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    645 kcal

  • Białko:

    32,4 g

  • Tłuszcze:

    20,2 g

  • Węglowodany:

    93 g

 

  • Mleko 2% (200 g - 1 szklanka)
  • Kasza manna (40 g - 4 łyżki)
  • Skyr naturalny (150 g - 1 opakowanie )
  • Miód pszczeli (5 g - 1 łyżeczka)
  • Jabłko (150 g - 1 sztuka)
  • Truskawki (150 g - 2 duże garści)
  • Orzechy nerkowca (10 g - 1 łyżka)
  • Masło orzechowe (15 g - 2 łyżeczki)

 

Przygotowanie:

Kaszę wsypujemy do zimnego mleka i gotujemy do momentu aż zacznie gęstnieć. Następnie wyłączamy palnik, dodajemy skyr, cynamon i miód. Przekładamy do miseczki, następnie dodajemy jabłko pokrojone w kostkę, truskawki i całość polewamy masłem orzechowym. Na koniec kaszę posypać orzechami nerkowca.

 

Powrót Powrót