Jesienna owsianka

Ta owsianka to nie tylko doskonałe źródło energii, ale także prawdziwa uczta dla zmysłów. Płatki owsiane zanurzone w kremowym napoju migdałowym, tworzą bazę tego sycącego śniadania. Dodatek świeżo startej marchwi i cynamonu, kawałki soczystej śliwki i chrupiące orzechy włoskie dodają mu niepowtarzalnego smaku. Przygotuj się na kulinarne doznania, które rozgrzeją Cię w chłodne jesienne poranki!

Plan żywieniowy

Wartość odżywcza:

  • Energia: 530kcal
  • Białko: 30g
  • Tłuszcze: 19g
  • Węglowodany: 60g

Składniki:

  • Płatki owsiane górskie – 50g
  • Napój migdałowy – 200ml
  • Serek wiejski lekki – 150g
  • Marchew – 70g
  • Śliwka – 80g
  • Orzechy włoskie – 15g
  • Cynamon – 2g

Przygotowanie:

  • Płatki zalać napojem migdałowym +100ml wody i gotować na małym ogniu
  • Marchew umyć, obrać i zetrzeć na drobnych oczkach, dodać wraz z cynamonem gdy płatki wchłoną część płynów i gotować do uzyskania gęstej konsystencji
  • Śliwkę umyć i pokroić w kostkę
  • Gotową owsiankę wyłożyć, dodać serek wiejski, śliwkę i orzechy