Ta owsianka to nie tylko doskonałe źródło energii, ale także prawdziwa uczta dla zmysłów. Płatki owsiane zanurzone w kremowym napoju migdałowym, tworzą bazę tego sycącego śniadania. Dodatek świeżo startej marchwi i cynamonu, kawałki soczystej śliwki i chrupiące orzechy włoskie dodają mu niepowtarzalnego smaku. Przygotuj się na kulinarne doznania, które rozgrzeją Cię w chłodne jesienne poranki!
Wartość odżywcza:
Energia:530kcal
Białko:30g
Tłuszcze:19g
Węglowodany: 60g
Składniki:
Płatki owsiane górskie – 50g
Napój migdałowy – 200ml
Serek wiejski lekki – 150g
Marchew – 70g
Śliwka – 80g
Orzechy włoskie – 15g
Cynamon – 2g
Przygotowanie:
Płatki zalać napojem migdałowym +100ml wody i gotować na małym ogniu
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na drobnych oczkach, dodać wraz z cynamonem gdy płatki wchłoną część płynów i gotować do uzyskania gęstej konsystencji
Śliwkę umyć i pokroić w kostkę
Gotową owsiankę wyłożyć, dodać serek wiejski, śliwkę i orzechy