Jaglanka z wiśniami

Autor: mojdietetyk

Propozycja na szybkie i smaczne śniadanie. Kwaśne wiśnie idealnie komponują się z jaglanką i orzechami.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    486 kcal

  • Białko:

    25,4 g

  • Tłuszcze:

    18,2 g

  • Węglowodany:

    59 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • Napój migdałowy (250 g - 1 szklanka)
  • Płatki jaglane (40 g - 4 łyżki)
  • Skyr naturalny (150 g - 1 opakowanie)
  • Wiśnie (100 g - 1 duża garść)
  • Orzechy włoskie (10 g - 2 -4 kawałki)
  • Masło orzechowe (10 g - 1 łyżeczka)

 

Przygotowanie:

W misce łączymy jajko, mąkę, odżywkę białkową, cynamon, szczyptę soli oraz pół łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i dolać tyle wody aby uzyskać konsystencje gęstego jogurtu. Następnie masę wylewamy na rozgrzany na patelni olej i smażymy to momentu ścięcia omletu. Gotowy placek smarujemy serkiem wiejskim, układamy owoce i całość polewamy masłem orzechowym.

 

Powrót Powrót