Jabłka pod owsianą kruszonką

Autor: Aleksandra Pasich

Jak przygotować szybki i lekki deser? Wypróbuj ten jabłkowy przepis z owsianą nutą!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    314 kcal

  • Białko:

    4,2 g

  • Tłuszcze:

    13,9 g

  • Błonnik pokarmowy:

    7,5 g

  • Węglowodany:

    62,5 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • 200 g Jabłko
  • 15 g Masło
  • 15 g Płatki owsiane
  • 15 g Mąka pszenna pełnoziarnista
  • 15 g Erytrytol
  • Cynamon

 

Przygotowanie:

Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem a następnie przełożyć do naczynia ceramicznego. Pokrojone zimne masło, mąkę, słodzik, cynamon i płatki owsiane wygnieść razem palcami aż utworzy się kruszonka. Kruszonką posypać jabłka i zapiekać w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.

 

Powrót Powrót