Jabłka pod owsianą kruszonką

Jak przygotować szybki i lekki deser? Wypróbuj ten jabłkowy przepis z owsianą nutą!

Jabłka pod owsianą kruszonką

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 314 kcal
  • Białko: 4,2 g
  • Tłuszcze: 13,9 g
  • Błonnik pokarmowy: 7,5 g
  • Węglowodany: 62,5 g

Składniki na 1 porcję:

  • 200 g Jabłko
  • 15 g Masło
  • 15 g Płatki owsiane
  • 15 g Mąka pszenna pełnoziarnista
  • 15 g Erytrytol
  • Cynamon

Przygotowanie:

Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem a następnie przełożyć do naczynia ceramicznego. Pokrojone zimne masło, mąkę, słodzik, cynamon i płatki owsiane wygnieść razem palcami aż utworzy się kruszonka. Kruszonką posypać jabłka i zapiekać w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.