
Jak przygotować szybki i lekki deser? Wypróbuj ten jabłkowy przepis z owsianą nutą!
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
314 kcal
- Białko:
4,2 g
- Tłuszcze:
13,9 g
- Błonnik pokarmowy:
7,5 g
- Węglowodany:
62,5 g
Składniki na 1 porcję:
- 200 g Jabłko
- 15 g Masło
- 15 g Płatki owsiane
- 15 g Mąka pszenna pełnoziarnista
- 15 g Erytrytol
- Cynamon
Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem a następnie przełożyć do naczynia ceramicznego. Pokrojone zimne masło, mąkę, słodzik, cynamon i płatki owsiane wygnieść razem palcami aż utworzy się kruszonka. Kruszonką posypać jabłka i zapiekać w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.