Wartość odżywcza
- Energia 145 Kcal
- Białko 9,8 g
- Tłuszcz 4 g
- Węglowodany 19,4 g
- Błonnik 2,3 g
Składniki
- 20 g Kasza gryczana
- 30 g Mięso z piersi indyka bez skóry
- 50 g Przecier pomidorowy
- 50 g Cukinia
- 20 g Papryka czerwona
- 10 g Cebula
- 3 g Olej rzepakowy uniwersalny
- Majeranek, papryka słodka
Przygotowanie:
Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju , następnie dodać mięso pokrojone w kostkę. Dusić pod przykryciem. Dodać paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę (wielkość kostki uzależnij od wieku dziecka i radzenia sobie ze stałymi posiłkami). Przyprawić ziołami. Dusić do miękkości warzyw i mięsa. Podawać z kaszą.