Ekspresowa pizza z patelni

Autor: Patrycja Kulczycka

Pizza – potrawa kuchni włoskiej, które zyskała sławę na całym świecie. Jeśli również jesteś jej wielkim fanem, wypróbuj ją w tej zdrowej wersji.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    500 kcal

  • Białko:

    17 g

  • Tłuszcze:

    17 g

  • Węglowodany:

    74 g

 

 

Przygotowanie:

Z drożdży, cukru i wody przygotować zaczyn, następnie wsypać mąkę, szczyptę sili i oliwę  wszystko dokładnie wyrobić.  Z rak przygotowanego ciasta uformować kulkę,  rozwałkować i ułożyć na suchej patelni, piec z jednej strony na małym  ogniu około 5 minut  następnie obrócić, posmarować koncentratem  przyprawić  ziołami, posypać startym serem mozzarella, dodać ulubione dodatki i piec pod przykryciem około 10minut. Na koniec dodać coś zielonego np. rukolę i gotowe!

 

Powrót Powrót