
Pizza – potrawa kuchni włoskiej, które zyskała sławę na całym świecie. Jeśli również jesteś jej wielkim fanem, wypróbuj ją w tej zdrowej wersji.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia:
500 kcal
- Białko:
17 g
- Tłuszcze:
17 g
- Węglowodany:
74 g
Przygotowanie:
Z drożdży, cukru i wody przygotować zaczyn, następnie wsypać mąkę, szczyptę sili i oliwę wszystko dokładnie wyrobić. Z rak przygotowanego ciasta uformować kulkę, rozwałkować i ułożyć na suchej patelni, piec z jednej strony na małym ogniu około 5 minut następnie obrócić, posmarować koncentratem przyprawić ziołami, posypać startym serem mozzarella, dodać ulubione dodatki i piec pod przykryciem około 10minut. Na koniec dodać coś zielonego np. rukolę i gotowe!