Czekoladowy chlebek bananowy

Szybki, czekoladowy chlebek bananowy

Wartości odżywcze

  • Energia 150 kacl
  • Białko 2,6 g
  • Tłuszcz 6,6 g
  • Węglowodany 20,6 g

Składniki

  • 350 g dojrzałe banany
  • 160 g mąki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 50g kakao
  • 100 ml mleka
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 40 g cukru lub do smaku
  • Łyżeczka sody
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

Banany zblendować na gładką masę, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Przełożyć do formy „keksówki” wyłożonej papierem, Piekarnik nagrzać na 180 C i piec ok. 35-45 minut.