Czekoladowy chlebek bananowy

Autor: mojdietetyk

Szybki, czekoladowy chlebek bananowy

 

Wartości odżywcze

  • Energia

    150 kacl

  • Białko

    2,6 g

  • Tłuszcz

    6,6 g

  • Węglowodany

    20,6 g

 

Składniki

  • 350 g dojrzałe banany
  • 160 g mąki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 50g kakao
  • 100 ml mleka
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 40 g cukru lub do smaku
  • Łyżeczka sody
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli

 

Przygotowanie:

Banany zblendować na gładką masę, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Przełożyć do formy „keksówki” wyłożonej papierem, Piekarnik nagrzać na 180 C i piec ok. 35-45 minut.

 

Powrót Powrót