Przygotowanie:
Szybkie, pyszne i zdrowe ciasto czekoladowe w nietypowym wydaniu!
Jedna porcja to około 135 kcal, 5 g białka, 19 g węglowodanów i 5 g tłuszczu. Z przepisu wychodzi 8 porcji ciasta.
Składniki:
Ciasto:
Polewa
Sposób przygotowania:
Fasolę przepłukać z zalewy na sitku. Zblendować ją z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelać do niewielkiej foremki o wymiarach 11x20cm (silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia). Foremkę umieścić w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Ciasto piec około 35-40 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać startą czekoladą na ciepłe ciasto, żeby się rozpuściła i dodatkowo wiórkami kokosowymi.
Przepis inspirowany blogiem:
http://slodkieniebo.blogspot.com/2015/03/zdrowe-kakaowo-bananowe-ciasto-z-fasoli.html
Aleksandra Pasich
dietetyk