
Idealna propozycja na upalne dni. Potrawa jest szybka, orzeźwiająca i bardzo smaczna.
Wartość odżywcza jednej porcji:
- Energia
328 kcal
- Białko
23,68 g
- Tłuszcze
12,92 g
- Węglowodany
26,32 g
Przepis na dwie porcje:
- 2 duże opakowania jogurtu naturalnego 2% tłuszczu (740g)
- 1 duży ogórek
- 2 jajka na twardo
- Pęczek rzodkiewek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Umyty ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odstawić na 5 minut. Odlać nadmiar soku. Rozgnieść ząbki czosnku, dodać do ogórka. Rzodkiewki pokroić w słupki. Wszystko wymieszać z jogurtem naturalnym. Obrać jaja na twardo, pokroić na ćwiartki i dodać do chłodnika. Podawać z posiekanym szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!