Czerwono - biały tort serowy

Czerwono – biały tort serowy

100 g herbatników pokruszyć na mniejsze kawałki i wymieszać z roztopionym masłem. Tortownicę o średnicy 25 cm, wyłożyć pergaminem. Na dnie wyłożyć i mocno ugnieść masę ciasteczkową. Odstawić na ok 30 min w chłodne miejsce, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, aby napęczniała (ok 3 łyżki), następnie dodać ⅓ szklanki wrzątku i mieszać...

Kotleciki z kaszy gryczanej i pieczarek

Kotleciki z kaszy gryczanej i pieczarek

Odmiana dla tradycyjnych kotelcików? Kotleciki warzywne! Idealne dla dzieci, możemy w nich “przemycić” zdrowe składniki, których na co dzień nie lubią jeść. W połączeniu z pieczoną kaszą gryczaną i ziołami, tworzą idealną kompozycję. Wartość odżywcza w 4 porcjach: Energia 1056 kcal Białko 39 g Tłuszcze 27 g Węglowodany 183 g Składniki: szklanka...

Kolorowa pasta warzywna na kanapki

Kolorowa pasta warzywna na kanapki

A może odmiana dla tradycyjnego serka do smarowania, masła czy innych smarowideł. Przedstawiamy Wam pastę z duszonych, kolorowych warzyw z przyprawami. Z sezonowymi warzywami na kanapce lub grzance, będą się idealnie komponować. Wartość odżywcza w 4 porcjach: Energia 548 kcal Białko 15 g Tłuszcze 16 g Węglowodany 91 g Składniki: 1 marchewka...

Zupa krem z ziemniaków i cukinii

Zupa krem z ziemniaków i cukinii

Zupa krem z ziemniaków i cukinii Zupy krem, nasze ulubione! Czy wiedzieliście, że dodanie ziemniaka, chociaż jednego do zupy, nadaje jej aksamitny, delikatny, kremowy smak? Zamiast jogurtu czy śmietanki, możemy do zielonego kremu dodać Nasze polskie ziemniaki, które wzbogacą smak zupy. Wartość odżywcza w 4 porcjach: Energia 393 kcal Białko 17 g...

×