Smoothie bowl – śniadanie

Przygotowanie: Szpinak opłukać w wodzie, a następnie zblendować go na gładką masę wraz z bananem, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, erytrytolem i napojem sojowym. Dla smaku można dodać odrobinę soku z wyciśniętej cytryny. Całość przelać do miseczki, udekorować owocami i orzechami.    Dodatkowo: w ciepłe dni szczególnie sprawdzą się owoce mrożone – to...

egańskie placuszki z kaszy manny

Wegańskie placuszki z kaszy manny

Wszystkie składnik dokładnie zblendować (oprócz oleju). Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i za pomocą łyżki nakładać niedużą porcję ciasta. Placki smażyć z obu stron do przyrumienienia. Przepis autorstwa Anity Goncarzewicz, stażystki poradni Mój Dietetyk w Poznaniu. Opiekun stażu: dietetyk Agnieszka Pompecka.

Kaszotto z kurczakiem, brokułem i migdałami

Kaszotto z kurczakiem, brokułem i migdałami

Zdrowe jedzenie także może być fast – przykładem jest to pyszne i pożywne danie, które można przygotować w kilkanaście minut! Wartość odżywcza 1 porcji: Energia 720 kcal Białko 55 g
 Tłuszcze 18 g Węglowodany 76 g
 Składniki na 2 porcje: 300 g Filet z kurczaka 200 g Kasza jaglana 5 g Olej...

×